PŘEDMLUVA

Pozadí

Začnu trochu omáčkou, zajimavé to bude postupně. Možná jste se již doslechli, že kvůli technikálii (deadlinu zaslání programu v 10:00 místo o půlnoci) mi bylo odmítnuto právo publikovat volební teze ve volební aplikaci na oficiálním webu voleb. Toto mě fakticky diskvalifikuje z voleb. Holt, publikoval jsem v pondělí hru na Steamu, makal jsem na marketingové kampani v našem městě a online (FB) přes týden, o víkendu jsem měl rozjíždět fyzický marketing hry a bylo potřeba zařídit přípravu a tisk materiálů. 2x jsem neřešil, jestli je deadline v 10:00 nebo 23:59. To je čistě moje chyba a proti tomu nic nenamítám. Pak se stalo pár věcí, o kterých podle mě stojí za to napsat. 🙂

V 11:33 mi přišel email, že byly kandidátky uzavřeny a nic se nikomu už publikovat nebude. Zkoušel jsem se domluvit jestli by nešel publikovat alespoň odkaz na moje oznámení kandidatury z 27. března a ne. Trochu brutální přístup, ale v pohodě. Druhý den přibyl na kandidátku další kandidát, prý kvůli vyjasňování formálností. To ale není všechno: po zveřejnění kandidátů se totiž řešily formálnosti i se mnou (neudal jsem UKČO v přihlášce), to ale překážka ke zveřejnění mě jako kandidáta nebyla 20. dubna a ani 27. března při registraci. To, že v úvodním emailu byl deadline přihlášek 22. duben místo 20. už je jen třešnička na dortu této komedie. Zažil jsem už horší pošetilosti, jde se dál. 🙂

Zrušení mé akce

Následně jsem se upínal k tomu, že si v rámci kampaně alespoň s přáteli po dlouhé době promítneme můj krátký film DoCUDAment. To bylo zrušeno na stížnost Mgr. Andreje Farkaše a Bc. Františka Zajíce (oba v současné době členové SKAS MFF UK, oba nyní kandidují znovu). Volební komise ve složení Vojtěch Švandelík, Martina Novotná a Anna Yaghobová to jednohlasně odmávali a šlo se rušit. Buďto jsem mohl akci zrušit sám nebo se komise „obrátí na vedení, které mi to zruší“ – takto mi bylo telefonicky řečeno. Bylo to z toho důvodu, že jsem tím diskriminoval ostatní kandidáty – zřejmě kvůli tomu, že si neumí nikoho slušně poprosit o rezervaci učebny, sami nemají co promítat a nebyli to oni, koho to napadlo. Jen dodám, že volební řád nijak podobu kampaně neupravuje. Stanovisko SKASu zde nebo na konci předmluvy.

Zřejmě každého diskriminuji

Měl jsem v plánu na předvolení besedě rozdávat zúčastněným moji poslední hru Bitva u Hořic 1423 zdarma – tak jako 2000 lidem, které jsem já a moji kamarádi obdarovali minulé dny v Hořicích. Pak mi ale došlo, že by to bylo nefér vůči těm, co nic nedělají a diskriminoval bych je! 🙂 Samotné besedy se proto účastnit nebudu, ještě bych tam mohl diskriminovat lidi bez vlastního názoru. 🙂 A tímto webem nejspíš diskriminuji lidi, co si neumí koupit doménu… 🙂


O kandidátovi

Žiju podnikáním, mezi moje zájmy patří: Ph.D., závody, politika a kandidování ve volbách. Rád prosazuji dobré věci.

Program

  • Osobní a vědomostní rozvoj studentů – učím studenty podnikat a tvořit nové věci a chci to posunout dál.
  • Důraz na použitelnost studentů na trhu – budu bojovat za volnější způsoby vypisování předmětů v případech, kde to dává smysl.
  • Transparentní komunikace – mám ve zvyku být velmi transparentní ve všem, co dělám, až z toho pak mám občas problémy, viz Report z komise pro ICT a MOS za jehož publikaci dostávám v Hořicích čočku do dneška.
  • Přívětivý přístup – ve volbách si volíme sluhu a ne šéfa. Lejstra mají dávat věcem řád a ne prudit a být nástrojem zájmů.
  • Odvážná, důstojná a efektivní propagace univerzity, která bude víc než jen leták marketingových hesel a bude mít přesah viz: Jeden den s informatikou 2023 a mám toho v rukávu více!
  • Ochrana hodnot školství a studentů – chci udržovat slušnou a spořádanou diskuzi, kde je hlas každého slyšet.
  • Mám pár zkušeností z politiky a rád je nabídnu v boji za dobré věci.
  • Chci nadále motivovat další lidi k Ph.D. na MFF a napomáhat tomu, aby jim pokračování ve studiu dávalo smysl.
  • Nebojím se dělat věci s humorem. Viz můj volební program z voleb do SKAS UK 2022.
  • Vizuálně jednoduchá a srozumitelná komunikace.
  • A po přečtení programu protikandidáta Farkaše ještě doplním: Budu kecat jen do věcí, o kterých na rozdíl od něj něco vím („Matfyz má spolupracovať s priemyslom“) a zápisy budu psát na SVŮJ web, abych se nemusel nikomu zpovídat za to, co kam píšu a jaký mám názor. Mě živí na rozdíl od ostatních moje podnikání, můžu si říkat, co chci, pravidelně to dělám a jako jediný kandidát jsem nezávislý.
  • Místo toho, abych se koukal kdo vyčnívá z davu a házel mu klacky pod nohy se snažím akčním lidem pomáhat a nové aktivity podporovat. Viz studenti, kterým pomáhám rozjet vlastní podnikání (zadarmo, v mém volném čase).
Propagační kampaň na Jednom dni s informatikou 2023.

[ZRUŠENO] VOLEBNÍ UDÁLOST – Volební promítání DoCUDAmentu o SWP, ÚTERÝ 25. DUBNA 2023 V 19:00, Profesní dům, učebna S9

V rámci kampaně budete svědky reprízy DoCUDAmentu o tom, jak jsem společně s nými přáteli absolvoval předmět NPRG069 Softwarový projekt.

FB event.

[BYLI ODSTRANĚNI VŠICHNI STUDENTI MFF, Nerad bych aby tato aféra poškodila jejich jméno] Podpora osobností

Ing. Jaroslav Winter

Podnikatel, uznávaný hořický politik

Petra Šimůnka jsem poznal jako slušného, inteligentního a nesmírně pracovitého mladého muže. V takových vidím naši budoucnost.

Bc. Zdeněk Lhota

Bývalý poslanec ČR, Podnikatel, organizátor The legends rockfest

Martin Křovina

Podnikatel, hořický politik

Vaclav Schejbal

Podnikatel

Není důležité co o Petrovi Š. kdo říká, za něho nejlépe mluví jeho zápal a míra odhodlání, se kterou se vrhá vstříc všem novým výzvám, jež považuje na své životní pouti za podstatné. Hlas v jeho prospěch není krokem do tmy.

Ing. Ivan Stuchlík

Podnikatel, hořický politik

Jiří Beran

Product developer

Soupeře poráží humorem a dobrou náladou.

[INDENTITA STUDENTA MFF UK BYLA ODSTRANĚNA]

[INDENTITA STUDENTA MFF UK BYLA ODSTRANĚNA]

[INDENTITA STUDENTA MFF UK BYLA ODSTRANĚNA]

[INDENTITA STUDENTA MFF UK BYLA ODSTRANĚNA]

[INDENTITA STUDENTA MFF UK BYLA ODSTRANĚNA]

POZVÁNÍ K VOLBÁM

Budu rád, pokud přijdete k volbám a budete mě volit. Také bych Vám chtěl poděkovat, že jste se proklikali až sem, pokud Vás text zaujal, tak budu rád za jeho sdílení. Očividně Vás zajímá veřejné dění, a za to jsem moc rád.

Váš Mgr. Petr Šimůnek